Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΝ ΠΕΣΑΝ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΚΑΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ…ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

Από τα τέλη του 1980 ένας μεγάλος αριθμός διανοούμενων εγκατέλειψε την ιδέα της βαθιάς πολιτικής σκέψης και αλλαγής.Κατάλαβαν ότι η φιλοσοφία δεν έχει λόγο ύπαρξης , τη στιγμή που δεν μπορούν να κάνουν κριτική στις τρέχουσες γνώμες και απόψεις που με τη παγκοσμιοποίηση έχουν επικρατήσει.Υποτάχθηκαν στο πειρασμό της εξουσίας και των ΜΜΕ.Δεν αντιστάθηκαν στην εξουσία και σαν συνέπεια αυτής της επιλογής των, δεν παρέμειναν ελεύθεροι.

Ο Πλάτων ουδέποτε διακήρυξε στη φιλοσοφία του , ότι η πολιτική μπορεί να διαχειρίζεται τις διπλωματικές και οικονομικές υποθέσεις.Ολα είναι συνάρτηση της σκέψης και της φιλοσοφίας.
Σήμερα όμως οι διαννοούμενοι έχουν γίνει αναλλώσιμα προιόντα των ΜΜΕ και των Golden.Πήραν το δρόμο του σύγχρονου καπιταλισμού, χωρίς τελικά να αποκτήσουν περισσότερες ελευθερίες.

Το μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα σήμερα των σύγχρονων κοινωνιών, δεν είναι το θέμα της «ελευθερίας», αλλά το θέμα της «ισότητας».Στις χώρες -που εξουσιάζουν τη μοίρα των ανθρώπων σήμερα- υπάρχουν δυνάμεις ολιγαρχικές που ασκούν την εξουσία.Οι πλούσιες χώρες έχουν σαν δορυφόρους τις φτωχές χώρες.

Οι πλούσιες χώρες πάντα κρύβουν τα εσωτερικά τους προβλήματα ή τα εξάγουν στο εξωτερικό (δορυφόρους-φτωχές χώρες).
Ισχυρίζονται ότι γιορτάζουν τη πτώση του τείχους του Βερολίνου, όταν την ίδια στιγμή κτίζουν τεράστια τείχη, μεταξύ πλούσιων και φτωχών, διατηρούν τα τείχη στη Κύπρο, κτίζουν νέα στο Ισραήλ, ενισχύουν τα τείχη Μεξικού και ΗΠΑ, απομωνώνουν τους μετανάστες στα τείχη τους και στη φτωχή τύχη τους !
Ετσι φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι το τείχος του Βερολίνου, δεν ήταν το τελευταίο, αλλά συνεχίζουν με τη παγκοσμιοποίηση να κτίζουν νέα, πιο ισχυρά εις βάρος των δορυφόρων – λαών.Οι αποφάσεις που παίρνουν οι Μεγάλοι, είναι μέρος της δικής μας Ζωής.

Η σημερινή οικονομική κρίση (που θα συνεχισθεί, δεν τέλειωσε ακόμα) είναι ένα άλλο τείχος προστασίας».Προβάλλαν μέχρι το 2008, μια κατασκευασμένη βεβαιότητα ισχυρής οικονομίας και πλασματικής ευμερίας, κτισμένης στην άμμο (βλέπε Ντουμπάι – Αμερική), η οποία τελικά κατέρρευσε σε μία νύκτα.
Κτίζαν με δανεικά και κατανάλωναν τα δανεικά, δάνειζαν με δανεικά τις φτωχότερες χώρες (όπως πχ την Ελλάδα) και τώρα έρχονται και απειλούν τις φτωχές αυτές χώρες με τη «χρεωκοπία».
Χρεωκοπία ενός δανεισμένου συστήματος.
Μα η χρεωκοπία κτύπησε πρώτα τις Μεγάλες χώρες, που δημιούργησαν άλλωστε και το πρόβλημα.Οι μικρές χώρες απλώς «κατανάλωναν με δανεικά».

Δημιουργήθηκαν μαζικές χρεοκοπίες, ενός φάλσου και στρεβλής ανάπτυξης συστήματος.Θίχτηκαν ατομικά δικαιώματα, εξαφανίσθηκαν ατομικές περιουσίες.
Μήπως τελικά οι μικρές χώρες, πρέπει να ξεσηκωθούν και να απαντήσουν σε όλα αυτά τα «στημένα τείχη» και τα «δανεικά», με ένα απλό «ΟΧΙ-ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ», «δεν πληρώνουμε τα δανεικά» ?

Μήπως πλήρωσε ποτέ η Γερμανία , τις καταστροφές που προκάλεσε με τους Παγκόσμιους Πολέμους ? Σε μια νύχτα διέγραψε τις οφειλές της προς όλες τις χώρες (όπως πχ στην Ελλάδα) και αμέσως μετά προχώρησε στη κατεδάφιση του «τείχους» του Βερολίνου.
Ολες οι χώρες (μεγάλες και μικρές) ζούν με υπέρογκα «δανεικά», που ουδέποτε πληρώνουν, αλλά απλά ανακυκλώνουν, για τη παραγωγή φάλσου πλούτου, χωρίς κανένα απολύτως αντίκρυσμα σε χρυσό, ένα πλούτου βασισμένο στο «λογιστικό δανεικό χρήμα», με τη παράλογη «δανεική κατανάλωση».
Ούκ αν λάβεις,παρά του μη έχοντος, απ’
αυτόν που τον πίεσες τόσα χρόνια με τη κατανάλωση, τον υποχρέωσες και τον έμαθες να ζεί με δανεικά.Αυτό ήταν το λανθασμένο μοντέλλο.
Αρα, ήλθε επιτέλους η ώρα να αρνηθείς ν’ αποπληρώσεις τα «δανεισμένα δανεικά» !
Νάσαι σίγουρος, ότι δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα.Και οι Μεγάλοι το ξέρουν, γιατί χρωστούν τα περισσότερα «δανεικά».
Το Ντουμπάι είναι η απλώς αρχή.
Η Ελλάδα θα συνεχίσει !

Δεν υπάρχουν σχόλια: