Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

( αντιγραφή από το, http://pontikas.wordpress.com/ )

KERKYRA -CORFU
H Κέρκυρα φιλοξενεί το διήμερο μεταξύ 27 και 28 Ιουνίου τις συναντήσεις του ΝRC (ΝΑΤΟ-Russia Council) παράλληλα με την υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για τη Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη).
Θέμα η « ασφάλεια στην Ευρώπη», μετά από πρωτοβουλία της ελληνικής προεδρίας του ΟΑΣΕ.
Πάνω από 150.000.000 άνθρωποι αναμένεται να μεταναστεύσουν ,νόμιμα ή και παράνομα, τις επόμενες δεκαετίες, λόγω των κλιματικών αλλαγών του πλανήτη.
.
Το Συμβούλιο ΝΑΤΟ- Ρωσίας (NRC), οι δύο αυτές υπερδυνάμεις προσπαθούν να προάγουν τις σχέσεις τους σε όλα τα επίπεδα. Ο οργανισμός του ΟΑΣΕ, είναι το μόνο θεσμοθετημένο όργανο της διεθνούς κοινότητας το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με την προσπάθεια επίλυσης ποικίλων και πολύπλοκων ζητημάτων (πχ η κλιματική , η μετανάστευση , ηη λαθρομετανάστευση σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο- που απειλούν ή φαίνεται να απειλούν την ευρύτερη έννοια της ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η ελληνική πλευρά θεώρησε …τάχαμες ως «μικρότητα» την απαγόρευση της προσγείωσης του αεροσκάφους του κ. Μιλοσόσκι για τις ανάγκες της Συνόδου, και ο ΥΠΕΞ της FΥΡΟΜ προσγειώθηκε στην Ελλάδα με αεροπλάνο το οποίο έφερε «ψευδομακεδονικά διακριτικά».

Ιδού πως χάνονται οι ευκαιρίες, προβολής των δίκαιων αιτημάτων μας, Κα Ντόρα και κε Καραμανλή. Τα συμπεράσματα όσον αφορά το φλέγον αυτό ζήτημα τα αφήνουμε στη κρίση σας. Που είσαι Κε Παπούλια να τους συναιτήσεις λίγο !

Η Σύνοδος του ΟΑΣΕ θα καλυφθεί από 300 περίπου δημοσιογράφους διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: