Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

*UBS-alogoskoufis


*UBS - ALOGOSKOUFIS (art.38.7309)

Στην Ελβετία η μεγαλύτερη Τράπεζα διαχείρισης διαθεσίμων, η UBS, μετά τις πρόσφατες ζημιές της, αντικαθιστά-ανανεώνει συνέχεια τα στελέχη της.
Τελευταία αντικατάσταση είναι η απομάκρυνση -μετά από ένα χρόνο θητείας του Κούρερ- και τοποθέτηση του πρώην Υπουργού Οικονομικών Κάσπαρ Βέλιγκερ ως νέου Προέδρου της UBS.
Υπήρξαν θετικές αντιδράσεις, διότι ως Υπουργός Οικονομικών, είχε μία τίμια διαδρομή και πλούσιο νομοθετικό έργο κατά του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος.
Ολοι πιστεύουν, ότι θα βοηθήσει τη UBS, να ξαναβρεί τη σωστή της πορεία.

Στην Ελλάδα, η μοναδική παρόμοια περίπτωση, στελέχωσης Τράπεζας με πρώην Υπουργό, είναι εκείνη του Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος εντίμως κατώρθωσε –όλα αυτά τα χρόνια-να μεγαλώσει και να μεγαλουργήσει, τη παλιά μικρή και ασήμαντη Τράπεζα (ΠΕΙΡΑΙΩΣ).

Ο μέχρι πρότινος Τσάρος Γ. Αλογοσκούφης, χθές είχε το θράσος να δημοσιεύσει άρθρο στις εφημερίδες, εκφράζοντας τον «προβληματισμό του, για την Ευρωπαική πορεία της χώρας που διοίκησε», εξαιτίας λέει της δημοσιονομικής πολιτικής, δημόσιο χρέος, τη βόμβα του ασφαλιστικού (βλέπε προχθές Γενική Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα και έπονται και άλλοι οργανισμοί…).



Ακόμη πιστεύει στην «επανίδρυση του Κράτους» και ζητά ο πολιτικός κόσμος (σύσσωμος τώρα! ) να απευθυνθεί στη κοινωνία και στους πολίτες. Να τους ζητήσει πάλι, τι? Να παραμείνουν ακόμη στο τούνελ ?
Να δείξουν ανοχή σε τι ? Πόσο να ξανασφίξουν το έρμο το ζωνάρι?

Μήπως ξεχάσαμε, ότι τελευταία, πήγαμε στις εκλογές με σύνθημα «το πρόβλημα της Οικονομίας και το προυπολογισμό». (για πρώτη φορά απ’ότι θυμάμαι δεν πήγαμε σε εκλογές, για το Κυπριακό! αυτό βλέπεις το λύσαμε σαν Ελληνες ! τους υποχρεώσαμε τους Ελληνο-Κύπριους !).

Με όλο το σεβασμό, Κε Γ.Αλογοσκούφη,(ή Κε Γιώργο Παπαγεωργίου, πως σας λέγανε στην Ιτέα) πάτε καλά ? Μήπως τελικά, μετά απ’όσα κάνατε με τα Οικονομικά Σας, θα θέλατε να σας αναθέσουμε - όπως στην Ελβετία - τη Διοίκηση καμμιάς Τράπεζας?

Δεν υπάρχουν σχόλια: