Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

To 2009, όμως δεν είναι 2004

Αναπόφευκτα θα φτάναμε στις εκλογές.Το λέμε από καιρό.
Δε μπορούμε, κάτω από τη σημερινή παγκόσμια και ελληνική οικονομική κρίση, τα υπάρχοντα από χρόνια δημοσιονομικά προβλήματα, το ασφαλιστικό-υγεία-παιδεία, να ξαναγυρίσουμε στο 2004.Τι θα γίνει επιτέλους με τη καθημερινότητα του πολίτη ?

Ο Καραμανλής, δοκίμασε και απ’ότι φάνηκε περίτρανα, δεν τα κατάφερε, ούτε με τους βουλευτές του, ούτε με τους ψηφοφόρους του, ούτε με το λαό.
Απλώς ήταν μόνος του.

Πρέπει οι Ελληνες να βάλουμε στην άκρη το κακό μας εαυτό,διότι αυτό το φθινόπωρο -με το μελαγχολικό προβληματισμό-μας βρίσκει απέναντι από το κακό μας εαυτό.Από αύριο-με τις εκλογές-μπαίνουμε όλοι μας σε κάποια περιπέτεια,δίχως ορατό μέλλον.Είμαστε στο μέσον του τούνελ,εδώ και χρόνια και δε φαίνεται φώς πουθενά.

Διερωτόμαστε,άν ο ίδιος ο Παπανδρέου γνωρίζει τι τον περιμένει, στην οικονομία, στο ασφαλιστικό, υγεία,παιδεία και γενικά στη δημόσια διοίκηση.
Θα μπορέσει να ξαναφτιάξει κράτος ?

Οι Ευρωπαίοι γελούν με τα χάλια μας,τα τελευταία χρόνια.Ολοι έχουν τη διαίσθηση ότι έχουν παύσει να υπάρχουν πραγματικοί ηγέτες και προβληματίζονται έντονα για τη σταθερότητα του τόπου.

Οι μόνοι που έχουν κάνει τα “σχέδια τους” και ποντάρουν στην επόμενη μέρα είναι οι γνωστοί διαπλεκόμενοι, οι νταβατζήδες που έλεγε στην αρχή της διακυβέρνησης (στου Μπαιρακτάρη) ο Καραμανλής.

Το 2009, όμως δεν είναι 2004 !

Αραγε ο Παπανδρέου,θα κτυπήσει τη διαπλοκή, ή ήδη είναι όμηρος των συμφερόντων ?
Η κοινή γνώμη πλέον,είναι ώριμη να ακούσει τις επώδυνες αλήθειες, αλλά είναι και ανήσυχη και θυμωμένη ώστε να ακούσει “γενικολογίες".-

Δεν υπάρχουν σχόλια: