Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Δόθηκαν οι πρώτες 33 άδειες ιδρύσεως σε κάποια κολέγια.Η ανώτατη ιδιωτική εκπαίδευση ήλθε και στην Ελλάδα (σύμφωνα με το πρόσφατο ΦΕΚ Ιουλίου 2009).
Προκύπτουν όμως βάσιμα ερωτήματα από τον απλό γονιό και υποψήφιο φοιτητή,γτα τη προχειρότητα του συστήματος χορήγησης αδειών.Η πρώτη εντύπωση είναι ότι ,ως συνήθως, όλα γίναν βιαστικά και στο πόδι για να προλάβουν το Σεπτέμβριο.

Χορηγούν τις άδειες σε "κτηριακές εγκαταστάσεις" με όριο τα 300μ2 (δηλαδή όσο 2 διαμερίσματα) και ο οποιοσδήποτε διερωτάται πως είναι δυνατόν μέσα στο κατακαλόκαιρο και σε διάστημα μόνο ενός μήνα,να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι επιτόποιοι έλεγχοι (υποδομών-εγκαταστάσεων κλπ).

Ποιός θα ενδιαφερθεί για τη ποιότητα των σπουδών που θα προσφέρουν τα "Ιδρύματα Ανώτατης εκπαίδευσης" ?
Κακώς χρησιμοποιούν τον όρο "Πανεπιστήμιο" ,διότι απαγορεύεται από το Νόμο.
Ηδη εμφανίστηκαν οι γνωστοί παίκτες του συστήματος εκπαίδευσης ,όπως το ALBA (του ΣΕΒ), το ΑΙΤ του Κόκκαλη,η Εταιρία Βιβλικών Σπουδών για υποψήφιους ιεροκήρυκες,πάστορες,ιεραπόστολους και θεολόγους που θα υπηρετήσουν στις Ευαγγελικές Εκκλησίες της Ελλάδος.(Η απόφαση αυτή για την Ευαγγελική Σχολή,προκάλεσε μεγάλη αίσθηση μεταξύ των μητροπολιτών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος).
Δεν εμφανίσθηκαν όμως ακόμη προς αδειοδότηση οι μεγάλοι παίκτες (όπως ΝΤιρί, Ανατόλια κλπ) και η "εξ αποστάσεως εκπαπίδευση" (βλέπε το "Ανοικτό Πανεπίστήμιο Πάτρας".
Αναμένουμε τη τελική λίστα χορήγησης αδειών ίδρυσης, των "Ιδιωτικών Πανεπιστημίων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: