Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Η Οκτωβριανή...κόλαση !

Η Οκτωβριανή …κόλαση, δεν θα είναι λύση, αλλά διάλυση.

Βρέθηκα για λίγες μέρες στο Ευπάλιο Δωρίδας, και μαζευτήκαμε με μια παληά παρέα. Κολυμπήσαμε στη μαγευτική παραλία στο «Σκάλωμα» της «Δωρικής Ριβιέρας».
Χιλιαδού-Μοναστηράκι-Μαραθιάς-Σεργούλα-Τροιζόνια. Χάρμα !
Ατέλειωτες συζητήσεις και αναλύσεις, μέχρι τα χαράματα., με θέα το Αίγιο και τη φωτισμένη γέφυρα του Χαρ.Τρικούπη.
Στο τέλος διαπιστώσαμε όλοι μας ανεξαιρέτως ότι καιρός είναι να αρχίσουμε να ανησυχούμε και να φοβόμαστε ότι τα πράγματα στην «αγορά» θα είναι χειρότερα τον Ολτώβριο και άρχισαν ήδη να μιλούν για «κόλαση».
Πέρσι τον Αύγουστο το πετρέλαιο βρισκόταν στα 120 $ το βαρέλι, ενώ φέτος βρίσκεται περίπου στη μισή τιμή. Εφόσον με την οικον κρίση έπεσε η κατανάλωση, ταυτόχρονα έπεσαν οι τιμές πετρελαίου και εμπορευμάτων, λόγω μείωσης της ζήτησης, αλλά εκφράζονται φόβοι ότι το φθινόπωρο δεν θα ελεγχθεί πλέον η αγορά και η κερδοσκοπία θα κρατήσει την ακρίβεια ψηλά, παρά τη πτώση των διεθνών τιμών.
Στη πραγματικότητα οι τιμές δεν πέσαν, αλλά απλώς συγκρατήθηκαν.Παράλληλα ο Οκτώβριος θα είναι κρίσιμος από δημοσιονομικής πλευράς, λόγω των πρόσθετων εισπρακτικών επιβαρύνσεων και εκτροχιασμού του προυπολογισμού .
Μόνο που δεν φορολογήθηκαν τα κέρδη των επιχειρήσεων και το κεφάλαιο, απλώς επιβλήθηκαν κάποιοι πρόσθετοι φόροι στους στους υποτιθέμενους ¨φορολογικά πλούσιους Ελληνες». Στα παραπάνω δημοσιονομικά ελλείμματα , δεν έχει υπολογισθεί ακόμη, το αναμενόμενο υψηλό κόστος της γρίππης Α (λουκέτο στα σχολεία – γήπεδα – θέατρα – υπηρεσίες κλπ).
Τα πολιτικά κόμματα συντηρούν την «Προεδρολογία» και αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας.
Σίγουρα η σημερινή κυβέρνηση τη 5ετία που υπηρέτησε το τόπο παρουσίασε ένα αμαρτωλό οδοιπορικό (κατάργηση ΑΣΕΠ, ανεξάρτητων Αρχών, κλέισιμο Βουλής, σκάνδαλα κλπ).
Η αντιπολίτευση εμφανίζει ένα μοντέρνο παραμύθι που πουθενά…δεν έχει δράκο !
Δεν μπορεί να πείσει για την ανόρθωση της οικονομίας.Εμφανίζεται να τάζει λαγούς, χωρίς όμως τα πετραχήλια. Κανείς δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα των δημοσιονομικών αυτής της χώρας.
Δεν οδηγούμαστε σε λύση, αλλά σε πλήρη διάλυση !
Ολοι περιμένουν την Οκτωβριανή κόλαση ξαθ συνεχίζουν τις αερολογίες, προεδρολογίες. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως επιχειρησιακό σχέδιο στην Οικονομία, Υγεία, Παιδεία, πουθενά.
Οι πολιτικοί από τις παραλίες (όπως κ΄εμείς…) μιλάνε για «λουκέτο».Λουκέτο στα σχολεία,-φροντιστήρια-γήπεδα ! Παράλληλα άρχισε ο χορός των δίς για τις φαρμακοβιομηχανίες.
Ο πανικός ξαναχτυπά τη χρόνια ασθενούσα Ελλάδα.Ολοι πλέον θα γίνουν …γιατροί,αλλά την οικονομία αυτής της χώρας ποιος θα τη σώσει ?
Δεν μας μένει τίποτε παρά οι Τράπεζες που διακινούν το χρήμα.Ισως η τελευταία λύση σωτηρίας νε είναι «ένα τραπεζίτης» στο τιμόνι (όχι βέβαια ο Βγενό). Αλλά δυστυχώς κανένας Τραπεζίτης δεν δέχεται τη «μερική-εποχιακή απασχόληση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: