Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

*ΓΕΡΜΑΝΙΑ, πακέτο στήριξης

-ΓΕΡΜΑΝΙΑ: πακέτο στήριξης 10.2.09 (art.2912209)

.-H Γερμανία (Μέρκελ) ανακοίνωσε μέτρα στήριξης της οικονομίας της, συνολικού ύψους 73 δισ. Ευρώ. Δηλαδή. 1) αρχικό πακέτο στήριξης ύψους 23 δισ. ευρώ και 2) πακέτο 50 δισ. ευρώ, το οποίο είναι το μεγαλύτερο πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας που έχει υπάρξει στη μεταπολεμική Γερμανία.

Μεγάλο μέρος αυτών των κεφαλαίων θα διατεθεί για την ενίσχυση του κατασκευαστικού κλάδου (18 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου, για σχολεία και πανεπιστήμια, ενώ κάποια χρήματα θα διατεθούν για την επέκταση του δικτύου γρήγορου Ιντερνετ.)

* Στη συνέχεια μειώνει τη φορολογία για τα χαμηλότερα στρώματα, (με παράλληλη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας για ελάφρυνση του φορολογικού βάρους των νοικοκυριών).

*Επιπλέον προβλέπει τη μείωση της ασφαλιστικής εισφοράς εργαζομένων και εργοδοτών και εφάπαξ ενίσχυση 100 ευρώ για κάθε παιδί. Για ενίσχυση της αυτοκινητοβιομηχανίας, προβλέπει κίνητρα για την αντικατάσταση των παλαιών αυτοκινήτων με νέα .

*Το συνολικό πακέτο στήριξης συγκεντρωτικά, της κυβέρνησης ανέρχεται σε 500 δισ. ευρώ για τη στήριξη του συνόλου της οικονομίας.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια: